Završene Pripreme iz matematike za državnu maturu
pet, 03.ožu 2017

Završen je Epsilonov projekt ''Pripreme iz matematike za državnu maturu''. Pripreme za državnu maturu su organizirali i držali članovi udruge Epsilon, studenti matematike i fizike te raznih tehničkih znanosti. Na pripremama, od 23. veljače do 2. ožujka, je sudjelovalo 50 maturanata,  njih 38 se spremalo za višu razinu matematiku, a 12 za nižu razinu. Cilj priprema bio je potaknuti društveno odgovorno obrazovanje te pomoći maturantima općine Posušje lakše svladati gradivo iz matematike i ublažiti stres koji sa sobom nosi državna matura.

Voditeljica projekta Kristina Čerkez je o pripremama rekla:

''Nakon predstavljanja fakulteta Sveučilišta u Zagrebu našim maturantima odlučili smo pomoći i u drugom važnom koraku, odnosno pristupanju ispita Državne mature. Kako učenicima najveći problem na Državnoj maturi predstavlja matematika, a svjesni njezine važnosti i potrebe u današnjem vremenu, odlučili smo upravo iz tog predmeta organizirati pripreme. Pripreme su bile razdvojene za višu i nižu razinu, a vodili su ih naši studenti iz Zagreba, Splita i Mostara želeći maturantima iz svog mjesta pomoći u teškom i stresnom razdoblju kroz koji su i sami prolazili. Nadamo se da smo im pomogli, kako kroz pripreme tako i kroz prijateljski razgovor, te im želimo svu sreću prilikom upisa na fakultet.''

Ovim putem, udruga Epsilon se zahvaljuje gimnaziji Posušje i Srednjoj strukovnoj školi te ravnateljima obiju škola na podršci i ustupanju prostorija za provođenje projekta.