Završena SPARKreators liga, Epsilon sudjelovao kroz edukacije i natjecanje
sri, 07.lip 2017

Završena je SPARKreators robotička liga za školsku godinu 2016./17. Epsilon, kao udruga koja u svom programu ima poticanje robotike, automatike i programiranja, je uspjela oformiti poseban Tim za robotiku koji je educirao i pripremao osnovnoškolce za natjecanje iz robotike. Kroz dva mjeseca, ukupno smo proveli 3 kola, od kojih je jedno pretkolo, jedno fizičko kolo i jedno online kolo.

U starijoj kategoriji (6. - 9. razred), Epsilon je osvojio 5. mjesto, a u mlađoj (1. -5. razred) 3. mjesto. Prvotni cilj natjecanja jest bio poticati znanja iz robotike, automatike i programiranja među osnovnoškolcima te upoznavanje i druženje djece i stoga natjecateljski karakter ove lige je bio čisto formalnog tipa.

Epsilon je ukupno educirao i pripremao za natjecanja 12 djece, a glavni mentor i voditelj cijelog tima bio je potpredsjednik Epsilona Frano Rezo. Osim Frane, velik doprinos su dali i srednjoškolci Marko Širić, Kristijan Penava i Daria Ćorluka, koji su puno svojega vremena izdvojili kako bi pomogli u edukaciji i pripemama osnovnoškolaca.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli da putem Tima za robotiku održimo edukacije, pripreme i natjecanja iz robotike. Posebno se zahvaljujemo Srednjoj strukovnoj školi u Posušju koji su nam ustupili svoje prostorije kako bi mogli sve ovo skupa održati.

Vjerujemo da će ovo pomoći mladima u njihovom daljnjem tehnološkom i ljudskom razvoju. Također se nadamo da će naša sredina prepoznati važnost STEM područja za razvoj i prosperitet društva.