Tečaj programiranja
uto, 24.ruj 2019

U ponedjeljak 23. rujna završio je Epsilonov tečaj programiranja. Tečaj je trajao 4 dana, a za cilj je imao približiti svim sudionicima programiranje i računarstvo na praktičan i zanimljiv način. Polaznici su kroz nekoliko dana predavanja i samostalnih izrada zadataka usvajali osnovna znanja u programskom jeziku C, a kao vrhunac zadnjeg dana su napravili vlastitu igricu. Na samom projektu je sudjelovalo 25 polaznika, a odvijao se u prostorijama srednje škole u Posušju.Dodajmo još i kako je tečaj, kao i većina znanstveno-edukativnih projekata Epsilona, bio potpuno besplatan i otvoren za sve zainteresirane

Voditelji projekta ''Tečaj programiranja'' su naši studenti iz Splita i Zagreba, Drago Barišić i Juraj Grabovac.

Drago: ''Projektom smo željeli mlade, koji nemaju priliku, upoznati sa programiranjem te opcenito IT-em. Nadamo se da ce naš rad potaknuti ili bar izazvati znatiželju kod naših učenika da se započmu baviti programiranjem.''

Juraj: ''Cilj projekta nam je bio potaknuti i zainteresirati mlade za programiranje i informatiku, jer smatramo da razvojem znanosti poznavanje osnova programiranja postaje dio opce kulture, a također vjezbanjem vjestina programiranja se razvija sposobnost logickog razmisljanja. Osim toga sve se više zanimanja koristi programiranjem i smatramo da ce se daljnim razvojem tehnologije broj takvih zanimanja jos povecavati.''

Njihovi pomagači cijelo vrijeme bili su Marina-Antonela Crnogorac, Kristijan Penava, Anđelka Mandurić i Luka Crnogorac.

Ovo je još jedan u nizu projekata kojim udruga Epsilon želi u središte staviti važnost znanja, kvalitetnog obrazovanja i informatičke pismenosti sredine u kojoj djeluje.