STEM aktivnosti u SSŠ Posušje
ned, 17.ožu 2019

U suradnji udruge mladih Epsilon i Srednje strukovne škole Posušje, od 5. do 13. ožujka u Srednjoj strukovnoj školi Posušje omogućeno je učenicima upoznavanje sa STEM područjem.

Ovom prilikom su, učenici zanimanja računalni tehničar, odslušali kratka predavanja Brune Penave, inženjera elektrotehnike, o STEM-u te sudjelovali na interaktivnim radionicama sa micro:bit-ovima, uređajima za programiranje i elektroniku. Učenici su kroz izradu programa imali priliku vidjeti širok spektar korištenja najnovih thnologija, te sami stvarati programe kao što su alarmi, kalkulatori, radio veze, te drugi pametni upravljački sustavim primjenjivi u svim područjima života.

STEM znanja su temelj obrazovanja i gospodarskog razvoja modernih i razvijenih država. Upravo zbog te činjenice te zbog važnosti STEM-a u stvaranju značajnih vještina i karakternih osobina mladih osoba, u SSŠ Posušje želi se dati na važnosti STEM područjima u nastavnom programu.

Želja je potaknuti učenike na bavljenje navedenim područjem, razvijati svijest o važnosti digitalnih vještina te važnosti razvoja vještina i karakternih osobina potrebnih za dinamično 21. stoljeće.

Ovo je još jedan u nizu zajedničkih i konkretnih projekata Srednje strukovne škole i udruge mladih Epsilon.