"Moj prvi web" - besplatni tečaj izrade web stranice
ned, 31.srp 2016

''Moj prvi web'' je još jedan u nizu znanstveno-edukacijskih projekata kojim udruga Epsilon u središte želi staviti važnost znanja, obrazovanja i informatičke pismenosti sredine u kojoj djeluje. Ovaj put je ekipa mladih studenata, članova Tima za informacijske tehnologije udruge Epsilon, odlučila podijeliti svoje znanje kroz besplatan tečaj osnova izrade web stranica.

Projekt je trajao od 25. do 30. srpnja 2016. godine, a održavao se u kinodvorani u Posušju svakim navedenim danom u vremenu od 13 do 19 sati kroz 3 grupe po 12 sudionika. Prijave su bile ograničene i vršile su se putem Google obrasca, preko Facebook stranice udruge ili putem mobitela na broj 063/714/993, a počele su 15. srpnja 2016. god., te su u samo 2 dana sva mjesta bila popunjena. Sudjelovati su mogli svi zainteresirani za izradu jednostvanih web stranica, od mladih učenika i studenata, pa sve do starijih željih znanja, jer nije bilo potrebno nikakvo predznanje. Posljednji dan tečaja, 30. srpnja su sudionici imali prilike vidjeti kako postaviti stranicu na internet, te su taj dan svi nagrađeni sa zahvalnicama koje je dizajnirao "Dax Graphics". Voditelj projekta i predavač svih 6 dana bio je Frano Rezo, student elektrotehnike u Splitu.

Cilj projekta je bio upoznati sudionike s osnovama izrade web stranica koristeći HTML,CSS i jQuery tehnologije na jedinstven, poučan i zanimljiv način. Kroz svaki dan zajednički radom i zalaganjem su sudionici radili na izradi konkretne web stranice, od početka (prazne stranice) sve do konačnog rezultata koji se može pronaći na linku.

Zahvaljujemo se Općini Posušje na ustupljenoj kinodvorani za predavanja i druženje, Srednjoj strukovnoj školi Posušje na posudbi projektora, tiskari "Olovka" za izradi zahvalnica za sve sudionike, te "Caffe Bonaca" koji je osigurao piće i slatkiše za sudionike.

U prilogu se mogu pronaći dokumenti koji su se koristili tijekom tečaja, a služili su kao priručnik za polaznike radi lakšeg praćenja gradiva. Važno je napomenuti kako se za ovakve edukacije često izdvajaju velike svote novca, dok su svi sudionici imali priliku pohađati besplatan tečaj za koji smatramo da će se iduće godine ponovno održati, te na taj način obradovati i privuće sve ljubitelje web-a.