Škola financijske pismenosti
ned, 01.svibnja 2016

Tim za ekonomiju udruge Epsilon 30. travnja 2016. godine organizirao je projekt pod nazivom ''Škola financijske pismenosti''. Projekt je održan u kinodvorani u Posušju,a sastojao se od predavanja i radionica o upravljanju osobnim financijama i poslovanju s bankama.

Jedan od glavnih razloga za pokretanje edukacije i radionica iz ekonomskog i financijskog područja jest dugotrajnost ekonomske krize, nedostatak adekvatnog formalnog obrazovanja iz ovog područja te jako loša financijska i ekonomska pismenost lokalnog stanovništva. Glavni cilj projekta bio je potaknuti svijest o važnosti ekonomske i financijske pismenosti društva te pružiti pojedincu temeljna znanja o financijskim proizvodima i sadržajima, ali i mogućnostima i rizicima u upravljanju financijama.O izradi osobnog proračuna, upravljanju prihodima i troškovima, štednji, bankovnim računima i transakcijama govorio je sveučilišni profesor Ekonomskog fakulteta u Mostaru te financijski stručnjaci iz komercijalne banke.

Prodekan Igor Živko je govorio o planiranju, upravljanju i donošenju odluka u upravljanju osobnim financijama te je naglasio kako je u posljednje vrijeme potrebno da sami upravljamo financijama i svom imovinom kojom raspolazemo.

Danas smo usvajali koncept osobnih financija na način da svaki pojedinac treba voditi računa o svom novcu i temeljnim stvarima kada je riječ o polaganju novca, štednji i uzimanju kredita“, rekao je prodekan Živko.

Financijski stručnjaci UniCredit Banke Zdravka Širić i Ana Suton sudionike su upoznali o poslovanju s bankama. Predsjednik udruge Epsilon Bruno Penava je istaknuo da je cilj potaknuti svijest o financijskoj i ekonomskoj pismenosti te potaknuti mlade ljude da se bolje upoznaju s financijskim proizvodima.

Nažalost ovdje u lokalnoj sredini mladi kao i općenito društvo su na niskoj razini financijske pismenosti i nadam se da ćemo i dalje kao udruga nastaviti raditi ovakve i slične projekte“, rekao je predsjednik Penava.

Kako je bilo na projektu ''Škola financijske pismenosti'' pogledajte u Epsilonovoj galeriji.